Marion Albers

Marion Albers –Verbinden en spiegelen door beeldende kunst

Mijn beelden zijn mijn weergave van de wereld en de mensen om mij heen, soms van heel dichtbij, soms iets verder weg. Ik vind het mooi als toeschouwers in mijn werk herkenning vinden in of geraakt worden door wat ik ‘ver-beeld’ heb. Al meer dan 25 jaar maak ik beelden. Overwegend figuratief, vaak gestileerd, in kleine series en veel verschillende materialen alhoewel klei als basismateriaal wel mijn grote voorkeur heeft.  

Thema’s die vaak terugkomen zijn verbinding, oude kennis/symboliek, onze relatie met de Aarde en Cirkel van leven.

Tijdens de expositie Kunst in Winterse Rust in Heiloo, 19 en 20 januari 2019 zijn in de tuin aan de Hoogeweg o.a. de volgende werken van mij te zien.

Bij oude gebouwen hoor je mensen zich wel eens afvragen, wat zou hier allemaal hebben plaatsgevonden? Als de muren eens konden spreken…  . Als bomen konden spreken’ is een vrije vertaling daarvan.  Denk dat bomen ons ook heel veel zouden kunnen vertellen. Grote vraag alleen, zouden wij luisteren?

Poezen zijn vaak meester in relaxen en genieten. Soms lijkt het me best fijn om een huiskat te zijn. Vrolijk gekleurde Snoezepoes kijkt alle drukte rustig aan.

Zaagselstoken geeft keramiek een mooi gerookte oer uitstraling waar ik erg van hou. De ‘Hoefijzervleermuizen’ van Project Rode Lijst (samen met Gemma Distelbrink en Mireille Schermer) zijn ook zaagsel gestookt. Een beetje verdekt opgesteld hangt een  kolonie in winterrust. Heb je ze gevonden?

Marion Albers Website