Winterexpositie

Op 19/20-01 2019 opende IMIX de ateliertuin aan de Hoogeweg 38 in Heiloo met de expositie ‘Kunst in winterse rust’. Het is de eerste van een reeks seizoensexposities waarbij alle zintuigen werden geprikkeld.

Ruim een jaar geleden is IMIX neergestreken aan de Hoogeweg in Heiloo. De tuin was compleet overgenomen door de natuur. Braam, klimop en brandnetel groeiden weelderig. We waren onder de indruk van deze oerkrachten maar hebben er ook een plekje verworven om ín en mét de natuur samen te werken. Langzaam aan gaf de verwilderde tuin steeds meer geheimen prijs en inspireerde tot nieuwe kunstwerken. 

Mireille Schermer gebruikte de opgerooide wortels van de krachtige bramen voor haar hangende installatie ‘Wortelen’.  Gemma Distelbrink liet hier haar zaagsel gestookte keramische elfenbankspiraal flink groeien. Garrie Oomkens geeft met zijn boomhoezen een kijkje in de binnenkant van de boom. Marion Albers verbeeldde de rust met in zichzelf gekeerde gepolijste portretten van keramiek. Gast exposant Peter Rijke brengt stromend water tot rust. Maar er viel nog héél veel meer kunst te ontdekken in de tuin waar je kon bezinnen en verwonderen, ontroeren en verwarmen. Op zondagmiddag sloot  IMIX de eerste seizoensexpositie in de ateliertuin af met een eigentijds vuurritueel. 

Voor een video impressie van de IMIX-winter-expo klik hier

X