Marion Albers

BewustZijn door beelden

Ik verbeeld al meer dan 25 jaar de wereld in en om mij heen. Zowel de wereld heel dichtbij als verder weg. Ik hou van het creatieproces, om stap voor stap vanuit een idee, een gevoel of een opdracht een beeld te zien groeien. Mijn werk is veelzijdig in materialen en stijlen. Ik stileer vaak om de essentie meer tot uitdrukking te laten komen.

Oude en andere culturen, met name natuurvolken, vormen onder meer mijn inspiratiebron. De wijze waarop zijn in verbinding met elkaar en met de natuur leven, met een vanzelfsprekend respect voor zowel het zichtbare als het onzichtbare, raakt iets ‘ouds’ in mij.  Een verbinding die velen in de westerse wereld zijn kwijtgeraakt. Ik mis het respect voor de Aarde die ons draagt en voedt vaak in onze maatschappij die voor alsmaar meer en meer gaat.

Met portretten kan je heel veel uitdrukken. Ik verwonder mij over de grote verscheidenheid aan mensen en kan erg genieten van een mooie kop. Zowel bij een terloopse ontmoeting als om er zelf een te maken. Dat is een liefde die waarschijnlijk nooit voorbijgaat. Portretten zijn voor vele gelegenheden te maken en ik maak ze ook regelmatig in opdracht. Het moment dat het portret ’tot leven’ komt is elke keer weer een magisch moment.

Marion Albers Website

X