Rode Lijst

Ludiek afscheid kunstenaars Atelier Goudsbergen

Zaterdag 26 maart 2016 nam kunstenaarsgroep Imix met een ludieke actie afscheid van atelier Goudsbergen in Castricum. Dit pand van de voormalige bouwkundige dienst werd aangepast voor verkoop en daarom moesten de kunstenaars eruit. Bezoekers kregen een rondleiding door het pand dat deels in een vleermuisgrot was omgetoverd. De kunstenaars presenteerden daar in klei, hout en verf een kolonie hoefijzerneuzen, een uiterst zeldzame vleermuissoort.

Kunstgroep Imix  heeft de hoefijzerneus gekozen als symbool voor hun project ‘Rode Lijst’. Bouwprojecten en evenementen kunnen stopgezet worden als er planten of dieren voorkomen die op de rode lijst van zeldzame beschermde soorten staan.

Na de rondleiding konden alle bezoekers mee op excursie om in het bos levende vleermuizen te aanschouwen. Deze ludieke actie had een serieuze ondertoon. De kunstenaars vragen hiermee aandacht voor een tekort aan betaalbare atelierruimte. Ze hebben een voorlopig onderkomen gevonden in het voormalige pand Blinckers aan de strandopgang.

X