TRIPVISOR schrijfwedstrijd bij Reisburo IMIX

Elke zaterdag kon je op reis bij Reisburo IMIX en meedoen met een reisverhalen-schrijfwedstrijd. IMIX en auteur Sabine van den Berg nodigden de bezoekers van Reisburo IMIX uit hun unieke reisbeleving te beschrijven in circa 300 woorden.

De origineelste en beste inzending werd door haar uitgekozen en gepubliceerd in de Castricummer.

In de bushbush

Het fenomeen op reis in je hoofd kende ik al. Met een spannend boek zie je dat zo voor je. Dat je in een ander land bent. Een ander mens bent.
Of op reis in je hoofd als je terugdenkt aan het landschap van je jeugd. Het gevoel van zo’n lange warme zomer. Eindeloos buiten spelen en tijdens een regenbui gewoon doorzwemmen. Soms een beetje landerig want er is nog geen internet. Op zoek naar avontuur op een veldje vlakbij huis. Een plas met beestjes.


En recentelijk kwam ik een nieuwe mogelijkheid tegen. Op reis in een winkelpand. Geen reisburo, maar een echte reiservaring. Ik liep er bijna aan voorbij. Nieuwsgierig opende ik de deur en was in een keer in een andere wereld. Ik kreeg een koffer zo klein als mijn handpalm en liep het landschap in. De geuren kwamen me tegemoet. Waar was ik beland? Een vleermuizengrot? Een nachtdierenhuis? Een paar vogels keken me indringend aan, flinke snavels, durfde ik wel door?


Er verschenen een paar deuren met grote ogen erop. Kom op doorzetten. In de verte hoorde ik het water ruisen.
Ik kon weer even bijkomen bij het wuivend riet. Een strandlopertje rende snel bij me weg. Heerlijk bijkomen aan het wad.
Na een tijdje keek ik naar links en zag een paar bijzondere portretten in de bushbush staan. Sulawesi? Kalimantan? Ini negara apa? Ze zeiden niets terug, maar bleven rustig op hun eiland.


Ik wilde iets bewaren van deze ervaring en eindigde in een wonderlijk winkeltje.
Gelukkig kon ik ook nog even duty free shoppen.
Ik was er helemaal uit geweest, en waaide zo weer door de deur naar buiten.

Bedankt IMIX!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X